Geef kleur aan je interieur

Je huis, je eigen plek waar je fijn wilt voelen. Kleur, interieur en woonaccessoires hebben hier invloed op en bepalen de sfeer waarbij jij je goed voelt. Het zegt iets over jezelf, je hebt je eigen stijl, smaak en wensen welke je graag terug wil zien in je interieur. Geef kleur aan je interieur. Kleur afstemmen op je interieur is niet voor iedereen vanzelfsprekend, wel belangrijk om een mooi geheel te creëren.

Om een mooie balans te vinden tussen de muren, interieur, woonaccessoires en raambekleding is er een uitgangspunt om kleuren toe te passen, de 60-30-10 regel. Kies voor goed op elkaar afgestemde kleuren passend bij je meubels en woonaccessoires, of pas deze ook aan de gekozen kleuren. Vooral met woonaccessoires zoals kussens, kaarsen, decoratie en raambekleding kun je ook gebruik maken van de 60-30-10 regel. Afhankelijk van smaak, stijl en welke sfeer je wilt bereiken ga je kleuren bepalen.

Wil je een rustige harmonieuze sfeer of uitdagend of stijlvol de 60-30-10 regel is een goed uitgangspunt. Kies kleuren uit één kleurpalet om een rustige harmonieuze of stijlvolle sfeer te creëren. Om een uitdagend spannende uitstraling te bereiken combineer dan kleuren uit verschillende kleurpaletten. Let wel op dat de kleuren goed op elkaar en je interieur zijn afgestemd. Bekijk en visualiseer de ruimte die je wilt aanpassen en alle meubels en accessoires die erin komen te staan. Vervolgens bepaal je de sfeer door de door jou gekozen kleur voor 60% in de ruimte toe te passen. Vul 30% van de ruimte met een nuancekleur en maak de overige 10% af met een accent kleur. Laat de gebruikte kleuren terug komen in woonaccessoires, raambekleding en vloerkleed, zo ontstaat er een schitterend geheel waarin jij je goed voelt en happy van wordt. Wil je geïnspireerd worden of kleuradvies denk dan eens aan een interieurstyliste gewoon bij je thuis.

Pin It on Pinterest

Share This