Interieuradvies

De bewoners van een karakteristiek jaren 30 woning, wilden de woonkamer grondig aan pakken. In de woning zijn nog een paar originele kenmerken aanwezig zoals de glas in lood ramen en een erker welke karakteristiek zijn voor de jaren 30 stijl. Een lange woonkamer met openkeuken en openslaande deuren naar de tuin. Door het gaan samen wonen hadden beide partners hun eigen meubels en spulletjes meegenomen, hierdoor ontstond een inrichting met meubels en woonaccessoires die niet op elkaar waren afgestemd. Hier wilden de bewoners verandering in aan brengen. De wens; een gezellige woonkamer, geschikt voor een samengestled gezin en de lieve honden, een huis waarin iedereen zich fijn voelt. De meubels, vloer en woonaccessoires zijn aan vervanging toe, dus plannen maken. Tijd voor verandering!

Zij hadden veel ideeën en wensen maar kwamen er zelf niet uit. Zij besloten hulp in te schakelen en hebben mij benadert voor interieuradvies. Tijdens een oriënterend bezoek hebben we de woonwensen doorgenomen om een helder beeld te krijgen van de ideeën en wensen die er waren voor de make-over van de woonkamer. De wens van de bewoners was om de woonkamer een totale make-over te geven, door middel van nieuwe meubels, verlichting, vloer en kleuren. De gedachte ging uit naar de interieurstijl “industrieël vintage” en zij gaven aan van warme kleuren zoals groen, zalm en cognac te houden De gordijnen wilden zij behouden en met mijn interieuradviesplan was het verzoek rekening te houden met hun geliefde honden welke een belangrijke plaats innemen in de woonkamer in het leven van de bewoners.

Na een goede indruk te hebben gekregen van het interieur, de wensen, ideeën en het maken van foto’s, ben ik aan de slag gegaan. De bewoners hebben gekozen voor het zelfstylings plan. Bij dit zelfstylings plan wordt er een sfeercollage/moodboard ontworpen waar de stijl, kleuren en ideeën een goede indruk geven van de beoogde uitstraling. Tevens wordt er een brochure gemaakt, waarin kleuradvies, meubel opstelling, vloer voorbeelden, ideeën en tips voor woonaccessoires, meubels, verlichting met voorbeelden en foto’s zijn uitgewerkt. Bij de vervolg afspraak geef ik uitleg en toelichting over de ontvangen sfeercollage, de brochure en indien gewenst een overzicht met woonwinkel adressen. Verbetersuggesties, kleurstalen worden doorgenomen en bekeken. De bewoners hebben nu handvatten om zelf enthousiast aan de slag te gaan.

De wens om een interieurstijl te creëren met een industrieel en vintage heb ik in het adviesplan uitgewerkt. Een industrieel interieur kenmerkt zich door een stoere uitstraling. Meubels zijn vaak van robuuste materialen, onbewerkt hout, zwart metaal, leer, stoelen en banken bekleed met fluweel, alcantara of viltachtige stoffen maken het plaatje compleet. De vintage interieurstijl kenmerkt zich door oude items en warme sfeervolle kleuren. Het leuke aan een vintage interieur is dat het goed te combineren is met andere woonstijlen.

Inmiddels hebben de bewoners veranderingen doorgevoerd, kleuren aangepast, nieuwe vloer en meubels aangeschaft. Zij hebben mijn interieuradvies als leidraad ter hand genomen en een eigen touch er aan gegeven. De woonaccessoires welke in het adviesplan waren opgenomen vonden zij iets te stoer en robuust, zij hebben naar eigen smaak gekozen voor romantische accessoires.

Bekijk hier de voor en na foto’s van de make-over na het zelfstylings adviesplan:

Pin It on Pinterest

Share This